社區服務消息

當全香港市民都離不開撲口罩😷係新聞見到好多老人家及低收入家庭都買唔到口罩😢!大家有冇諗過我哋可以為呢個社會做啲咩?🤔如果要短時間集800 個口罩有冇可能?

一班社區服務弟兄姊妹都大有感動為我地社區做應該做嘅事-搵口罩俾街坊們(荃灣區)我哋又憑信心求問神希望呼籲到弟兄姊妹捐贈800 口罩🙏🏻🙏🏻
第一階段截到2 月12 日短短幾日已收集到600 口罩(大人及小朋友)感謝主🙏🏻🙏🏻!神的恩典夠用!
一班弟兄姊妹就快快聯絡之前我地探訪過嘅街坊及於2 月12 日晚上到荃灣二坡坊及三坡坊把口罩送贈俾12 戶街坊及教會肢體(受惠人數:36大人,19個小朋友, 6人敎會肢體)!街坊表示近來因唔足夠口罩所以都唔敢外出😞(有一戶一家7 個大人,3 個小朋友,家中只得十幾個口罩😣)仲有好多都係從事地盤工作但因為疫情而被逼停工☹所以他們根本負擔吾到口罩🥺!
街坊們收到我哋送贈口罩都十分感謝教會心意🥰!弟兄姊妹都表示我哋把神俾我哋嘅愛再分享俾多啲嘅人😘😘!希望他們收到我哋嘅口罩可以解決短期需要先☺

我哋仲有第二階段口罩分享活動!想捐贈口罩嘅弟兄姊妹/ 有心人可以聯絡我地社區服務-紫君/Tommy/Joyce 或Facebook message😉
捐多少口罩都歡迎,最緊要係大家嘅善心💞

箴言 19:17
憐憫貧窮的就是借給耶和華,他的善行耶和華必償還。

施予也是恩典🥰
說好的口罩分享行動🙌🏻🙌🏻
神的恩典夠用☝🏻☝🏻
分享口罩是保護自己保護他人😷😷
願疫情盡快受控制🙏🏻🙏🏻🙏🏻
愛在瘟疫蔓延時💞💕

活水堂社區服務